Høng Petanque Club er en ung klub i fremdrift.
Høng Petanque Club blev stiftet den 12-11-1998 af 20 personer med lyst til at hygge sig med at spille petanque sammen. Klubben fik lov til at benytte en løbebane ved den lokale privatskole, og denne bane blev gjort klar med kanter og belægning. Den skulle dog stadig bruges af skolen til sit oprindelige formål.

Hurtigt viste det sig at mange andre end de 20 havde den samme interesse. I løbet af de første 4 år er der i alt kommet mere end 70 medlemmer i klubben (yngste medlem er 6 år og ældste er 76 år), og pladsen var blevet for trang. Der var på området ikke plads til at udvide, og man vidste ikke hvor lang tid man fik lov til at benytte banerne.

Efter et par år fik klubben mulighed for at benytte en tidligere maskinhal på et nedlagt landsted. På den måde kunne der også spilles om vinteren.
Hvad der siden er sket kan du læse under menupunktet Klubbens Historie i højre side.